Sunday, 25 December 2011

balik kampong !!!! :P

asalamualaikom . . . :)

hai korang , lame rina x up date blog kan . . .  ala rina bz la lg pown rina x tau nk post apew but lepas jew rina blik kampong banyk idea rina nk tulis sbb kat sane bnyk kenangan n pengalman yg rina lalui contohnya cari siput kat sawah padi  kat sane jew rina da blh cite mcm2 da . . . ok nk kan apew cite dia meh2!!! dok sine rina nk cite dngar elok2 hihihihi 

mase too jumaat 16/12/2011 mak rina n adik rina yg last too name dia eddy  blik kg dulu kg blah mak  kat kelantan . . .  sbb adik yg lass too dia nk sunat jd diorng blik la dulu naik bas ayah rina anta sampai kat stensyen bas . . .  rina rase keberatan sikit lak nk berpisah ngan mak n adik lass too . . .  bkn apew cume kalau mak rina adew kat umah dia salu suruh2 rina wat keje umah , membel2 mc2 lg la n adik rina lak dia suke cari psal ngan rina x ckup mrh2 n perang mulut kitaorng gadoh tumbuk2 lak hahahahaha  kelakar kan . . .  bodoh2 jew 

ok then rina dok dlm umah too ngan adikrina yg nom dua too name dia didie n ayah rina too jew . . .  perh !!! sumpah sunyi giler umah tau x tp bebas nk gi mane2 pown wekwekwek ^^ best . . . tp rina kene jg umah jd jarang la kuar umah kalau kuar pown ptng jew rina kuar sbb nk lepak ngan si dia ^^  . . .  3 ari rina dok umah tanpa mak n adik yg sangat la nakal . . .  trasa aman hihihi

ehm . . .  tiba la ari yg rina kene blik kg iaitu ari selasa 20/12/2011 . . .  memang kelang kabot ari too nasib baik x tingal bnd kat umah . . .  kitaorng bertolak dr umah too sarapan pown blom mkn lg tau x kebulur rina huhuhuhu cian tol !!! tp bapak rina baik dia belanja kitaorng mkn kat kedai  best . . . rina pesan nasi ayam goreng adik rina pesan roti sarden bpk rina la roti telor bwng cili antara 3 menu too manu rina la yg plin mhal hahahaha . . .  terok tol kan tp apew nk wat kan . . .  

da abis mkn to0 kitaorng bertolak gi kT  rawang lak sbb bpk rina nk servis kete . . .  ish time2 mcm ni la bw nk servis kete apew la   brjam2 rina n didie tngu kat dlm kete too . . . akirnya siap jgak  ok start too perjalanan sebenar bermula . . .  sebenarnya rina tkt nk  blik kg blah kelantan sbb rina ni mabok kenderaan . . . rina tkt muntah jew bkn apew n pening . . .  da la lame nk sampai ambil mase 8 jam too ish3 lame3 

da pown sampai kat kg . . .  rina stey kat kg x lame pown campur pergi blik 3 ari jew tp penuh ngan kenangan salah satu nya cari siput kat swah padi . . .  mase too rina semangt nk cari sipot mcm nk gi brtarong lak hehe . . .  siap bwk baldi n plistik lg too hahaha n sepupu rina ramai yg ikot . . .  ok smpai kat swah too kitaorng berpisah cari sipot . . . 

tugas rina kene jg dua orng bdk kecik adoi susah tol nk jg dia orng bkn nk tlong rina cari diaorng main2 adew la tp xpew diaorng dngar ckp rina . . .  kat swah kan tanah dia lembek pastu kalau tanah dia x diusik dia jd mendap kan jdnya tnh kat bwh air kat atas la kan tp rina x tau rina ingat kew tanah too keras mcm tnh biasa rina 6pak la dew sipot kat atas tanah too rina nk amik pastu rina ingat kew air too xdew la dlm mane tut2 rina msuk jew per terkejut rina sbb pijak tnh too sampai kat paras lutut dlm too . . . 

partu sampai satu mase too rina pown da pnt dua orng bdk kecik too pown da pnt jd rina gendong la diaorng cian diaorng pntt kan da la kecik lg . .  .pastu rina da x lrt giler2 da trbaring kat tengah2 sawah too hahaha lawak giler rina da jd mcm lembu da . . . 

ok da abis da cari siput  time nk blik too memalukan tol sbb sawah too agak jauh la gak dari umah nenek rina jd kena la jln kaki blik  . . .  aduh nk tau apew yg brlaku semua tempat yg kitaorng lalu kalu adew orng misti tna gi mane ni kitaorng jwb gi tanam padi jap tkt korang x ckup mkn jew     . . .

 pastu sampai kat umah nenek rina punya  la terkejut mak rina dia tngk rina dia tnnya ko buat apew ni rina ckp bw abis berperang ngan kominis kat swah xdi hahaha punya la semua gelak bele dngar rina ckp mcm too . . . pastu mlm too rina todor nyenyak tol sbb pnt kan da la esok nya rina nk blik kl  da jd perlu kan tenaga yg bnyk . . . 

ehm ok la sampai sini jew rina story mory
 hehehe :)
k la bye2 see u next time 
asalamualikom :)

No comments:

Post a Comment